fredag 22 juli 2016

Monaco marina

I San Remo skall vår son Oscar Warnqvist mönstra av S/Y Mon Ami Of Sweden för att flyga hem till Sverige från Nice flygplats.
Efter att ha undersökt tågförbindelserna från San Remo till Nice så kommer vi på att det blir bättre vi hyr en bil. Det blir en pytteliten Fiat 500 med hunden Theo i baksätet.
Vi är nu i rikemanskvarteren och vi ligger tätt efter en häftig Lamborgini med vår lilla Fiat 500 när vi kör in i Monaco.
Efter att ha släppt av Oscar på Nice flygplats så kör vi tillbaka via Monaco på vår vår längs Franska Rivieran. Vi bestämmer oss för en lunch i Monaco.
Vi kör ner till hamnen i Monaco och parkerar bredvid ett vägbygge nere vid hamnen.
Vi hittar en trevlig restaurang med utsikt över lyxyachterna i marinan men oljudet från vägbygget är öronbedövande.
Vi bestämmer oss för att inte gå till Monaco med vår segelbåt Mon Ami pga oväsendet från vägbygget. Det är öronbedövande i hela hamnen när fyra stora grävskopor med enorma bilningshammare bilar sten och betong för en framtida ny tunnel. Arbetena lär pågå under en lång tid framöver så det är ingen idé att fundera på att gå dit med segelbåten. ...men lunchen är god och Louise får champagne vilket sig bör i dessa lyxiga kvarter. Jag kör...

Mats och Louise Warnqvist i Monaco.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...