lördag 25 juli 2015

Segla från Grekland till Italien, Santa Maria di Leuca

Vi lämnar Korfu och Grekland och sätter kurs mot Italien.
Efter ett stopp på sista ön i Grekland, Nisos Othonio nord väst om Korfu så får vi en fin segling de 50 sjömilen till "klacken" på den Italienska "stöveln".
Vi seglar i drygt 9 knop mot Santa Maria di Leuca som är hamnstaden längst ut på klacken på Italien i landskapet eller regionen Puglia. 

Santa Maria di Lueca är en Porto Turistico Marina och den enda längst ut på spetsen av klacken så de har ett monopolläge för hamnavgifter... Vi fick betala 132€ i hamnavgift för en natt! Mon Ami är 57 foot lång eller 17,8 meter och vi var den största segelbåten i marinan så vi hamnade nog i någon prisklass för "Super Yachts". Detta var den dyraste avgiften hittils men i samma klass som Marmaris i Turkiet där vi betalade ungefär det samma. Elström ingick i priset så nu passar vi på och kör luftkonditioneringen i natt så vi får en sval och skön nattsömn för pengarna.
Det hör är tredje gången vi betalar en hamnavgift sedan vi avseglade från Porto Carras i norra delen av Grekiska Adriatiskahavet. Så slår man ut avgifterna på de fem veckor vi hittills seglat denna sommar så blir det inte så farligt dyrt.

Seglar i 9 knop från Grekland med kurs mot Santa Maria di Leuca i Italien. 

Beneteau 57an Mon Ami Of Sweden seglar fint mot klacken på Italien.

Mats Warnqvist hissar Italienska gästflaggan på styrbords spridare.

Yttersta spetsen på Italienska klacken. Fyren i Santa Maria di Leuca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...